Je jasné, proč by asi každý chtěl bydlet pod vlastní střechou. Má to hned několik výhod. Tou největší je fakt, že člověka nemůže nikdo z jeho obydlí vyhodit, jelikož se jedná o jeho majetek. Jedná se o tak o jednu z mála jistot, které můžeme v životě mít. Problém je, že zrovna tato jistota se začíná mnoha lidem povážlivě vzdalovat. Obytné nemovitosti totiž cenově rostou každý rokem, a to často i o desítky procent. Když to takhle bude pokračovat dál, nakonec budou všichni Češi žít v nájmu. Tak daleko to snad doufejme nezajde, nicméně ani dnes není situace zrovna růžová.

Velký dům

Není tak žádným překvapením, že existuje zvýšená sháňka po alternativních metodách bydlení. Mnoho jich není, ale skutečně existují. Dobrou možností je třeba koupě mobilního domu Top-mobilnidomy.cz, který sice není dokonalý ani v nejnovějším provedení, avšak po cenové stránce se jedná o pecku.

Bydlení v mobilních domech je vcelku příjemné a pohodové, nicméně pouze za předpokladů, že interiér okupuje pouze jeden až tři lidé. Nejedná se totiž o nic velkého, právě naopak. Vzhledem k tomu, že je potřeba tento druh obydlí přesouvat po standardních cestách, není v podstatě možné, aby byly kdovíjak větší. Naštěstí jsou velmi prakticky zařízené, takže se v nich i tak dá žít poměrně dobře, ale pro rodinu s více dětmi to skutečně není možnost, i které by stálo přemýšlet. A to ani přes velice lákavé ceny.

Veřejný prodej

Obchůdek na kolech

Kdo však o mobilních domech přemýšlí, to jsou mnozí podnikatelé. I pro se totiž zdražilo, a tak řada z nich hledá možnosti, kde vykonávat svou práci, aniž by museli platit majlant. Mobilní domky se zdají jako přijatelnou alternativou, i když samozřejmě ne pro každého. Pořád se jedná o prostorově skromná obydlí, která ani po zásadních úpravách příliš nenarostou. Proto jsou vhodné hlavně jako malé kiosky, které je možné v případě potřeby kdykoliv přesunout na novou adresu. Také tak mohou fungovat třeba i menší kadeřnictví.

Back to Top